Να καταργηθεί η αργία της πρωτομαγιάς

Πολύ καλά έκανε η κυβέρνηση και κατήργησε (δυστυχώς μόνο για φέτος) την αργία της πρωτομαγιάς. Από που κι ως που μια απεργία να ξεφτυλίζεται σε αργία;

Ως γνωστόν η απεργία θέλει θυσία και δυναμική, η απεργία εκφράζει αλληλεγγύη μα πάνω από όλα αντίδραση. Και επειδή η αντίδραση θέλει και δράση, ευτυχώς φέτος είχαμε δράση ,την απόφαση της κυβέρνησης. Οπότε η πιθανότητα για μια απεργία-εορτασμό είναι ευνοϊκή.

Μα νοείται απεργία με την συγκατάθεση και πάνω από όλα την βοήθεια της κυβέρνησης; Δηλαδή τι θέλουν για να απεργήσουν; να εγγυηθεί η κυβέρνηση ότι θα είναι αργία ,οπότε δεν θα υπάρξουν προβλήματα στη δουλειά αλλα και στο μισθό, να τους πάρουν από το χεράκι για να τους πάνε να διαδηλώσουν; λεωφορειάκι να βάλουμε; κανά επίδομα για τα οδοιπορικά;

Αυτή η λογική των συνδικαλιστών μου θυμίζει κάποια παιδιά στο σχολείο, που όταν θέλαμε να κάνουμε μια διαμαρτυρία-αποχή ρωτούσαν «απουσία θα πάρουμε;»!

Αλλά για ποιούς συνδικαλιστές (θεέ μου δεν ντρέπονται να ανήκουν σε κόμματα;) και ποια ΓΣΕΕ μιλάμε; η ΓΣΕΕ δεν είναι αυτη που από τότε που έπεσε το ΠΑΣΟΚ (μέλη του οποίου είναι ο Πολυζωγόπουλος τωρινόςπρόεδρος-μελλοντικός υπουργός και ο Πρωτόπαπας πρών πρόεδρος της ΓΣΕΕ -πρώην υπουργός-μελλοντικός υπουργός) την έπιασε ο πόνος για την γνώμη του κόσμου παραγγέλνοντας γκάλοπ για λογαριασμό της; (Τα γκάλοπ που βγαίνουν κατα καιρούς με άσχημα μαντάτα για την κυβέρνηση είναι παραγγελία του Μπόμπολα ή της ΓΣΕΕ)

Οι "συνδικαλιστικοί" φορείς των εργαζομένων δεν μπορούν δηλαδή να κυρήξουν πανελλαδική απεργία για την Τετάρτη 11 Μαίου; πόσο πιο εύφορο πρέπει να είναι το έδαφος για να αποκτήσει η Πρωτομαγιά το κύρος της;

Υ.Γ. Κύριε πρωθυπουργέ αν ούτε φέτος δεν γίνει την πρωτομαγιά μια απεργία της προκοπής έχω να προτείνω το έσχατο μέτρο για του χρόνου ως τελευταία ευκαιρία.

Να απαγορευτεί δια νόμου κάθε είδους απεργία-διαμαρτυρία. Την τήρηση της εν λόγω διαταγής να αναλάβουν αποκλειστικά Αμερικάνοι αστυνομικοί απο το Σικάγο.

Ίσως τότε να ξυπνήσουμε.