Το χειρότερο σχόλιο όλων των εποχών

"Καλά που να σ' τα λέω. Χθες είδαμε με την Αφροδίτη, τη χειρότερη ταινία όλων των εποχών. Αφού να φανταστείς στα 40 λεπτά σηκωθήκαμε και φύγαμε. Μιλάμε..."

Λέει ψέμματα. Η χειρότερη ταινία όλων των εποχών δεν είναι έτσι.

Η χειρότερη ταινία όλων των εποχών δε σε λυτρώνει στο 40λεπτο ώστε να σηκωθείς να φύγεις. Η χειρότερη ταινία όλων των εποχών σε κρατάει καθηλωμένο επί δυόμιση βασανιστικές ώρες ακροβατώντας ανάμεσα στο αιώνιο ερώτημα του σινεφίλ: "Να φύγω ή να μη φύγω; Ιδού η απορία". Η κακή ταινία απαντάει αμέσως "Να φύγεις". Η χειρότερη όλων των εποχών απαντάει "Κάτσε λίγο ακόμα. Μπορεί κάτι ν' αλλάξει".

Και συνεχίζει να σε ταλαιπωρεί. Μέχρι και οι τίτλοι τέλους δε μοιάζουν για τίτλοι τέλους αλλά για "Μήπως όμως δεν τελείωσε;". Χρειάζεται ν' ανάψουν τα φώτα για να το συνειδητοποιήσεις. Μόλις είδες την χειρότερη ταινία όλων των εποχών.

Όπου ταινία μπορείτε να βάλετε βιβλίο, σχόλιο, ανέκδοτο. Το χειρότερο βιβλίο όλων των εποχών δεν το εγκαταλείπεις στο τρίτο κεφάλαιο. Το διαβάζεις μέχρι τέλους, μέχρι το σημείωμα για την εταιρεία εικονογράφησης.

Τη χειρότερη άποψη όλων των εποχών δεν την ξεφορτώνεσαι αλλάζοντας κανάλι στα 5 λεπτά. Σου επιβάλλεται για όλη τη διάρκεια της ξεθυμασμένης μπαταρίας του τηλεχειριστηρίου.

Το χειρότερο σχόλιο όλων των εποχών δεν το προσπερνάς για το επόμενο, στην πρώτη αράδα. Το διαβάζεις δύο φορές για να βεβαιωθείς πως είναι αυτό που υποψιάζεσαι.


Μόνο το χειρότερο ανέκδοτο διαφέρει ελαφρά καθώς δεν αρκεί μόνο να μη σου αρέσει, να είναι μακροσκελές και να το υποστείς μέχρι τέλους. Είναι απαραίτητο να το έχεις ξανακούσει κάπου αλλού, πριν ξεκινήσει η αφήγησή του.

Σχολιάστε.

5 σχόλια:

arkoudos είπε...

Πες τα!

Επιτέλους, Η Αλήθεια μας χτυπάει στο πρόσωπο.

Δεν αρκεί να μην σ' αρέσει, πρέπει να το δεις όοοοοολο.

Και σε επανάληψη, γιατί δεν υπάρχει τίποτα άλλο, καλύτερο ή (τουλάχιστον) χειρότερο να δεις.

Αλλά και αυτό, ψυχαγωγία δεν είναι;

tsonix είπε...

Η χειρότερη ταινία όλων των εποχών ήταν το Envy με τον Μπεν Στίλερ και τον Τζακ Μπλακ . και -

Maiandros είπε...

Έτσι είναι! Έχεις δίκιο! Αλλά εγώ κατάφερα μια φορά και έκανα την υπέρβαση - έφυγα στο διάλειμμα θεατρικής παράστασης. ΚΑΙ χωρίς τύψεις μετά...

TaZMaN είπε...

Η χειρότερη ταινία όλων των εποχών είναι ΣΙΓΟΥΡΑ το Payback με τον Μελ Γκίμπσον. Δεν το λένε όλοι (εαν το λέγαν ΟΛΟΙ δεν θα ίσχυε), αλλά αρκετοί ώστε να μην τους πιστέψεις και να τη δεις. Και αυτό είναι το μαρτύριο. Τη βλέπεις και σκέφτεσαι: Τώρα αν εγώ στραγγαλίσω τον διπλανό μου και σοδομίσω το DVD player δεν θα έχω προσφέρει πιο ουσιώδη ψυχαγωγία από τον Μελ;

Kostas Koutsoukos είπε...

Η χειρότερη ταινια όλων των εποχών ειναι "ο Μακ Γκαιβερ στη Σντορινη"